Redovisning
Vi finns här, vi bryr oss och vi lever med våra kunder. Tillsammans utvecklar vi ditt företag.
Flexibel, tillgänglig och kostnadseffektiv redovisning
Behöver du hjälp att hantera all din redovisning och ekonomihantering, eller bara delar av den? Vi anpassar och skräddarsyr redovisningen efter just dina behov. Ekonomiska analyser, bokföring, bokslut och årsredovisningar är exempel på vad du får hjälp med hos oss. Här är du i trygga händer hos medarbetare med gedigen ekonomisk utbildning och lång erfarenhet av företagskunder.
Visste du att vi erbjuder digitala lösningar som effektiviserar för såväl oss som för våra kunder? Kontakta oss redan idag om du är intresserad av att digitalisera din redovisningslösning.

Vanliga frågor om redovisning
När ska årsredovisningen lämnas in till Bolagsverket?
Alla aktiebolag ska ta fram en årsredovisning och lämna in den till Bolagsverket. När årsstämman har fastställt balans- och resultaträkningen (senast 6 månader efter räkenskapsårets utgång) har du en månad på dig att lämna in årsredovisningen till Bolagsverket. Det innebär att årsredovisningen ska finnas hos Bolagsverket senast sju månader efter räkenskapsårets slut.
Vad måste en faktura innehålla?
Fakturan har en viktig funktion i momssammanhang. Den är en del av köparens dokumentation för att styrka sin rätt till avdrag eller rätt till återbetalning av ingående moms. Fakturan ger också Skatteverket ett underlag för kontroll av att till exempel skattskyldigheten har uppfyllts. I momslagen framgår vilka uppgifter som krävs för att en handling ska betecknas som en faktura och när lagens faktureringsregler gäller.
- Datum för utfärdandet av fakturan
- Ett unikt löpnummer för varje faktura baserat på en eller flera serier
- Säljarens momsregistreringsnummer
- Köparens momsregistreringsnummer om köparen är skattskyldig för köpet, så kallad omvänd skattskyldighet
- Säljarens och köparens namn och adress
- Varornas mängd och art, eller tjänsternas omfattning och art
- Datum då försäljningen av varorna/tjänsterna utförts/ slutförts, eller det datum då förskotts- eller a conto-betalning skett, om ett sådant datum kan fastställas och det skiljer sig från fakturadatumet
- Beskattningsunderlaget för varje skattesats eller undantag, enhetspriset exklusive moms, samt eventuell prisnedsättning/ rabatt som inte ingår i enhetspriset
- Tillämpad skattesats
- Det momsbelopp som ska betalas. Om du använder vinstmarginalbeskattning ska du inte ange momsbelopp
Kan ni hjälpa till med att starta bolag?
Ja, vi hjälper dig igång! Vi hjälper till med att bilda bolag och vi erbjuder också färdiga lagerbolag.
Ett aktiebolag kan du starta själv eller ihop med en eller flera personer. Om du startar ett aktiebolag måste du ha ett aktiekapital på minst 25 000 kronor.
När ska vi deklarera moms och löner?
När du ska deklarera beror på hur ditt bolag är registrerat. Bolaget kan vara registrerat för att deklarera momsen en gång per år, varje kvartal eller varje månad. Vilka perioder som kan användas beror på hur stor omsättning er verksamhet har. Tänk även på att andra datum gäller för t.ex. periodiska sammanställningar.
Det vanligaste är att löner, arbetsgivaravgifter och avdragen skatt deklareras senast den 12:e månaden efter den månad som lönerna avser. Undantaget är januari och augusti då det är senast den 17:e månaden efter. Om den 12:e respektive den 17:e infaller på en helgdag blir senaste deklarationsdag förskjuten till närmast kommande vardag.
Hur länge måste jag spara räkenskapsinformation?
Räkenskapsinformationen måste sparas i sju år efter det kalenderår då räkenskapsåret avslutades. Det innebär för ett företag med räkenskapsår 1 juli –30 juni att räkenskapsinformationen måste sparas i sju år och sex månader. Bestämmelser om hur lång tid bokföringen måste sparas finns i 7 kap. bokföringslagen.
När det gäller papperskvitton enligt bokföringslagen (7 kap. 6 §) så får räkenskapsinformation föras över från ett material (t.ex. papper) till ett annat (t.ex. ett maskinläsbart medium). Det är alltså möjligt att genom fotografering eller skanning överföra räkenskapsinformationen som tagits emot i pappersform till elektronisk form. Den mottagna handlingen (pappersdokumentet) får dock förstöras först från och med det fjärde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades.
Vad är K2 och K3?
Både K2 och K3 är regelverk för redovisning, och de är framtagna av Bokföringsnämnden. K3 är huvudregelverket som är principbaserat medan K2 är regelbaserat som mindre företag och föreningar får tillämpa. Det finns skillnader mellan de olika regelverken, exempelvis inom tillgångar bl.a. komponentavskrivning, egenupparbetade tillgångar och krav på redovisning av uppskjuten skatt. Vilket regelverk som passar er verksamhet bäst beror på hur er verksamhet ser ut.
Behöver du hjälp med redovisning?
Behöver du och ditt företag hjälp med redovisning? Då har du hamnat helt rätt. Välj ut din favorit och ta kontakt redan idag, så hjälper vi dig vidare. Dörren till oss står alltid öppen.
