Experthjälp vid företagsöverlåtelser

Funderar du på att köpa eller sälja ett företag, eller står du inför ett generationsskifte? Vi hjälper dig på vägen.

Företagsöverlåtelse: En vägledning för framgångsrika affärer

När det kommer till att sälja sitt företag eller överväga ett generationsskifte, är det avgörande att ha rätt kunskap och stöd. Det är här vi kommer in i bilden. Vår expertis inom företagsöverlåtelse och ägarskifte säkerställer att din affärsövergång inte bara är smidig, utan också lönsam och trygg

Värdering av företag

En korrekt värdering av företag är nyckeln till en rättvis och framgångsrik affär. Vårt team består av erfarna värderare som noggrant analyserar ditt företags finansiella hälsa, marknadsposition och potential för framtida tillväxt. Denna insikt är ovärderlig, inte bara för att sätta rätt pris, men också för att förstå hur du kan öka värdet på ditt företag inför en försäljning.

Navigera komplexa ägarskiften

Ett ägarskifte kan vara en komplicerad process, speciellt när det gäller familjeföretag och generationsskiften. Vi erbjuder personlig rådgivning och anpassade lösningar som tar hänsyn till både affärsmässiga och emotionella aspekter. Vårt mål är att se till att övergången blir harmonisk och gynnar alla inblandade parter.

Expandera din verksamhet med företagsförvärv

Att genomföra ett företagsförvärv är en strategisk process som kräver noggrann planering och insikt. Vi ger dig verktygen och råden du behöver för att identifiera de rätta affärsmöjligheterna, förhandla effektivt och integrera den nya verksamheten framgångsrikt.

Finansiering och riskkapital: Kraft att växa

När det gäller finansiering och riskkapital, är det viktigt att förstå de olika alternativen som finns tillgängliga. Vårt team hjälper dig att navigera i finansieringslandskapet, vare sig det handlar om traditionella banklån, riskkapital, eller andra investeringsformer. Vi ser till att du har tillgång till de resurser som krävs för att växa och utveckla ditt företag.

Due Diligence: Säkerställ en smart affär

Due Diligence är en kritisk del av varje företagsöverlåtelseprocess. Vi genomför grundliga analyser av finansiella rapporter, juridiska dokument och andra viktiga affärsaspekter. Genom att göra detta garanterar vi att du tar välgrundade beslut och undviker oväntade risker.

Oavsett om du står inför en företagsöverlåtelse, ett ägarskifte, företagsförvärv, eller behöver hjälp med värdering av företag, finansiering, riskkapital eller Due Diligence, är vårt team här för att ge dig den expertis och det stöd du behöver. Kontakta oss för en personlig konsultation och ta det första steget mot en framgångsrik affär.

Erika och Ulrika på Sporrong & Eriksson

Vanliga frågor om företagsöverlåtelser

Vad är mitt företag värt?

Hur går en företagsöverlåtelse till?

Behöver du hjälp med företagsöverlåtelse?

Funderar du på att köpa eller sälja ett företag? Då har du hamnat helt rätt. Välj ut din favorit och ta kontakt redan idag, så hjälper vi dig vidare. Dörren till oss står alltid öppen.

Kontakta oss
Kerstin på Sporrong & Eriksson